woensdag 16 januari 2019

4.Kattenbak15 januari 2019 thema:doe wat je zegt.Praatjes vullen geen gaatjes


Hoe betrouwbaar is jouw woord en is Gods Woord betrouwbaar? Een avond over schijnheiligheid en eerlijk zijn. Wat je zegt en wat je doet daar kan een verschil in zitten. Als je alleen maar blijft praten dan kom je niet toe aan werken. Spreuk 14:23  Elke inspanning levert iets op, loze praatjes leiden enkel tot gebrek.Filmpje:

We introduceren het thema met een spel. Hoe goed ben jij in blikgooien?? vertel... en  laat maar eens zien. Ieder mag ieder 1x proberen om de blikken om te gooien. We tellen de punten op en vergelijken het met wat ze dachten.

We laten een filmpje zien van de visserloze vissers. Je kan wel praten over wat goed is maar het belangrijkste is om het ook te doen. Beloofd is beloofd, hoe betrouwbaar is jouw woord? en kom je altijd na wat je zegt? Ook als het moeilijk wordt

Nog een spel: met volle mond (spekje) proberen we woorden te zeggen. Johannes de Doper, Simson en Delila, Jacob en Esau etc. Ieder mag een keer proberen.
Wat weten we over Jozef? Langzaam schieten weer verhalen binnen. De geliefde zoon van Jacob die door hem werd voorgetrokken. Zijn jaloerse broers die hem verkochten naar Egypte. Zijn succes, de valse beschuldiging en zijn gevangenneming. Zijn dromen die maakten dat zelfs de farao hem om raad vroeg. Hij werd onderkoning om de 7 jaren van hongersnood te kunnen overleven. Hier komen zijn broers en vader hem weer tegen. En zijn dromen blijken uit te komen. Zijn vader en zijn broers buigen voor hem. Ondanks alle ellende komt uit wat God heeft beloofd. Alleen heel anders dan hij had gedacht. God heeft alles wat verkeerd ging gebruikt om ze te redden. We bekijken het filmpje van Jozef. Ook God geeft zijn woord, zijn belofte je kan daar op vertrouwen ook al mogen de omstandigheden soms anders lijken...God is trouw.

Spel: "1, 2, 3, Twee aan twee moeten de tieners tegenover elkaar staan en zegt om beurten 1 de ander 2 en  de eerste weer 3. Dit is lastig maar nu wordt 1 een klap 2, 3. We oefenen. Dan klap, stamp, 3 en we oefenen en als laatste klap, stamp, draai. Best ingewikeld.

Geloof en gedrag gaan hand in hand. Is dat niet zo dan spreken we schijnheiligheid of huichelarij. Je moet je gedrag aanpassen aan je overtuiging en niet andersom. Walk your talk. Zo trouw is ook God, zijn Woord is trouw en zal ons niet beschaamd laten staan. Ken Hem in al je wegen en Hij zal je wegen recht maken. Vertrouw niet op je eigen inzicht.
Denkstof durf te liften

Vertrouw je God? Waarom wel/niet? Kijk je naar de situatie of naar de waarheid.
Ben jij betrouwbaar. En wie ben jij als niemand kijkt.

Spel. We willen eigenlijk het spel doen waarbij één zich laat vallen en de ander opvangt maar we besluiten om alleen een filmpje hierover te laten zien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...