zondag 12 oktober 2014

10 oktober 2014

Avond 2 10 oktober 2014 Loon en genade

We beginnen de avond met het vieren van Shabbat in onze soekot. We hebben wat wilgentakken in de serre ophangen en daar een tafel vol lekker eten neergezet. Henze heeft Challah gebakken (Gevlochten brood). We steken de kaarsen aan en breken het brood en drinken de wijn. (vruchtensap voor de kinderen) Na de zegen voor de kinderen gaan we eten. Na het eten en de afwas beginnen we met de Family Night.We vragen wat ze nog van de vorige keer weten. Het thema was toen: Ook als ik zucht is God in de lucht. Ze weten er nog best veel van. Ik leid het thema in door weer een bloem te laten openvouwen met de tekst: "Jezus stierf die dag en droeg voor mij de straf"

Vandaag gaan we het hebben over zondigen, loon en straf. We vragen wat zonde is. De antwoorden zijn verkeerde dingen doen, fouten maken.

Activiteit 1. Nerf in visnetje schieten.
Voor de deuropening van de serre heb ik een visnetje rechtopstaan. We mogen één voor één 6 kogels schieten op het net. Telkens als het mis is zeggen we zonde.

Uitleg: Zonde is je doel missen. We lezen Rom 3:23

Alle mensen hebben gezondigd en missen daardoor Gods nabijheid.
Wie heeft gezondigd, wij allemaal. Is er een mens die niet gezondigd heeft? Ja Jezus. We lezen nog even verder.
 24 Maar God is zo goed en vergevend hen weer aan te nemen (zonder dat het hun iets kost en zonder dat zij het hebben verdiend) omdat Jezus Christus hen uit de greep van de zonde heeft bevrijd.
Wat is ons doel? Geen verkeerde dingen doen, zijn als Jezus en Jezus zelf maakt dit mogelijk

Activiteit 2. Nachtwandeling over laarsenpad
We nodigen de jongens uit een lange avondwandeling te maken over het laarsenpad achter ons huis. Best een beetje spannend maar als ze meegaan dan krijgen ze een beloning. Dus laarsen aan en we gaan. Zaklamp mee want halverwege oktober is het best al donker. We wandelen een rondje en een dik halfuur later zijn we weer thuis met een familynight stok. :-)


De kinderen krijgen allebei een feestelijk zakje snoep en we vragen of dit een goede beloning is voor hun prestatie. Hebben ze het juiste loon gekregen? en ken je meer situatie's waar je loon voor krijgt. Als je goede dingen voor iemand doet en je krijgt er niets voor krijg je dan ook loon? (Ander wordt blij, goed gevoel)

Loon is iets krijgen wat je verdient. Je hebt goed loon en slecht loon. Als je slechte dingen doet krijg je ook loon. Een bekeuring of gevangenisstraf. We lezen
 Rom 6:23De zonde betaalt een hard loon: De dood! Maar de genade van God geeft wat niemand verdient: Eeuwig leven met Christus Jezus, onze Here.
 
 
Activiteit 3. Familierechtzaak
Henze heeft een badjas aan gedaan en is rechter. Ik ben de aanklager en de kinderen zijn verdachte. We noemen wat dingen van deze week die ze verkeerd hebben gedaan. De eis is dat ze 2 euro betalen van hun zakgeld. Vlak voordat ze willen betalen zegt Henze dat hij de verkeerde dingen vergeeft. De straf moet nog wel betaald worden maar hij haalt zelf geld uit zijn portemonnee en betaald voor de jongens.
 
We eindigen met een tekst die de jongens wel kennen. Johannes 3:16
 
Als chill momentje heb ik 3 smaken lays chips gekocht ze mogen proeven en raden welke smaak het is en op een briefje zettten. We doen allemaal mee en zo is de avond alweer voorbij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...